четвртак, 22. октобар 2015.

Како је лепо бити глуп

Покрај сите ови случувања во државава наша,  нормално и во нашето соседство, па и на глобално ниво...поагајки од најголемата глупост, што секој мисли дека секого може да лаже и да му веруваат, па до високата ни “елита“ од политичари и бизнисмени кој , не само што ни ја водат политиката, туку и целата демек ни “економија“, не водат ко “овци“.
Човек за миг си помислува дека е најубаво секаде кај што одите да се правите “глуп„
И Веднаш ми текна на онаа песната на Рибља Чорба, Како је лепо бити глуп...па што едноставно многу е поздраво поради вас самите зарем не...?
И сега ке испадне дека филозфирам но, сепак е факт дека интелегентните луге, сепак   повеке, рамислуваат за кариера,  подоцна одат да спијат..жените исто така не сакаат да рагаат многу деца, бидејки нормално повеке време, ке трошат на родителството, отколку на личните задоволства, понекогаш се нарекувани  овие паметните....и “ чудаци“...Нучниците, лекарите велат дека овие луге почесто покажуваат знаци за депресија, не од друго поради емоционалнота нестабилност, често пати се љубопитни, па, тоа се коси тогаш со интелегнцијата, бидејки, мислат дека се имуни на се па, пробуваат и од пороците, но, да не забегуем на друга тема, не сум ја толку паметна....Гуглав за песнава на Рибља Чорба која нормално ке ја постовам но, морам и ова на што наидов на чоекот кој навистина ги респектирам по тоа што пишуваше и беше водител и разно разни работи...а вие процените што е подобро.....


- Душан Радовић је, када би хтео некога да похвали највише што може, казао да је писмен, а то значи продуховљен. Ако је неписмен, аљкав, прост, то је била најтежа дисквалификација - каже академик Матија Бећковић.


Малим слушаоцима први се обратио са „Поштована децо“, а смехом и уз мелодију „У рану зору...“ годинама је будио Београд.


У суботу, 16. августа, биће три деценије од смрти највећег мргуда међу децом Душана Радовића (1922-1984).


Радовић је о себи говорио да је „шнајдерка која шије по кућама“.


- Када је објавио своје реченице у џепном издању „Бигза“, написао ми је: „Ово мало мрва које ће остати после мене“. Међутим, те мрве су нешто најдрагоценије што има наша писана реч. Он је био учитељ модернога мишљења и беседе. Има више поезије у разгледницама које је Радовић слао пријатељима с пута него у многим књигама - истиче саговорник.


Душко је, каже Бећковић, много волео нове изуме.


- Штета што није дочекао ову компјутерску еру. Брзо је напустио оловку, лако прешао на фломастер, а највише је писао директно у писаћу машину. Мислим да би био један од хероја Фејсбука и Твитера, као што и сад царује пошто сви хоће лепо да формулишу, а најлепше нађу код њега - каже Бећковић.
И да не ве малтретирам понатака која сaка да чита....еве ви линк па читнете што другите велат е ова е Величина коге ке те нема лугето да говорат за ВАС.... http://www.nspm.rs/hronika/matija-beckovic-dusko-radovic-bi-danas-bio-heroj-tvitera.html


Нема коментара:

Постави коментар