петак, 15. јул 2016.

Againborn: 2-Та чакра-кристали

Againborn: 2-Та чакра-кристали: Втората чакра е (пол) посебно првата чакра се наога околу половите органи и е поврзана со првата чакра.Нјезината примарна улога е да г...

четвртак, 14. јул 2016.

2-Та чакра-кристали

Втората чакра е (пол) посебно првата чакра се наога околу половите органи и е поврзана со првата чакра.Нјезината примарна улога е да го оживува телото преку сексуални вежби,меѓу кои и тантричката јога и вежбите. Овој процес и овозмозжува вибрирачка енергија на сексуалниот кристал (внатрешен)да го вклучи телото, посебно првата чакра.

Свадистана или адистана се наоѓа во карчилниот појас и соодветсвува на тестисите и јајчниците кој лачат различни полови хормони вклучени во репродуктивниот цилклус. За Свадистана се смета исто така дека е поврзана , поопшто , со генитоуринарниот систем и бубрезите.Свадистаната е прикажана како цвет со шест ливчиња и одговара на портокаловата боја. Главните точки на интерес на Свандистаната се врските, насилството, зависностите, основните емоционални потреби и задоволството. Физички, Свадистаната управува со репродукцијата, психички со креативноста, емоционално со радоста и духовно со ентузијазмот.

Ендокрина жлезда-Гонада
 Елемент- Вода
Физички симтопи на ослабеност на неа е проблеми со бубрезите, бешиката..јајниците,фригидноста, имптенцијат болки во циклусот за исклучво нарушување на оваа чакра.
Блокираната енергија на оваа чакра духовнат произведува анксиозност бес, фрустрации кои доведуваат до физички заболувања.
Портокаловата боја е бојата на втората чакра, сакралната чакра, жолтата на третата или соларната чакра. Ако се направи истражување зошто портокаловата боја, еве, историчарот ја прогласи за споредна боја, (секако, бидејќи е непопуларна во западниот свет) и ако се надоврземе со симболиката на тркалото на дармата (Дармачакра во будизмот), можеме да дојдеме до констатација дека на западниот човек (и на западната култура) можеби му/ù недостасува баш таа област од себството или баш таа философија на Буда.
Се стимулира со крисатли со портокалова боја а тоа се Karneol (karnelian)



 sunčev kamen,


 goldston, aventurin

breskva,
narandžasti kalcit,


Горски кристал, Привлкеува изобили богаство а треба да стои најодалеченат стран од станот и тоа левата..

Горскиот кристал е безбоен камен. Основни карактеристики се: Појачувач, рефлектор, приемник.Горскиот Кристал е задолжителен за секоја минерална збирка. Тој во себе го содржи целокупниот спектар на бои и одлично го појачува дејството на сите останати кристали во неговата околина. Тој е основен кристал без кој не може да се замисли изведување на кристалотерапијата.
Ја поттикнува спиритуалната пприрода во нас, ја прочистува аурата, ги подобрува менталните и психичките способности и помага во фокусирањето и медитацијата. Терапевтски својства: Единствен Кристал кој може да се употребува во универзални цели. Претставува стабилен резонатор кој во себе ја содржи вродената енергетска вредност на клетката
Па убав ден...пожелувам, срекно...;)

уторак, 05. јул 2016.

Чакрите со кристалите

1, дел.првата чакра
Од секогаш ме интересирала источњачакта култура и секогаш нешто чепкав односно претражував колку можев, но искрено да ви кажам, никогаш не  сум била разбрана од другите, од причина кога порано ке споменевме Буда, повекето не знаеа ни кој е ни што...и ај девојче не се знаесувај имаме ние своја вера, религија немој да забегуваш не да,ј боже во некоја секта..
Не се лутам,  бидејки кога не знаеш тогаш имаш страв и зборуваш онака напамет,,
Само да појаснам за Чакрите, тие се енргетски центри во нашето тело, секоај од ниц има посебно значење и деаанијево нашиот живот,
Доколу некоја од нив е е блокирана , не функционира ко што треба тоа се одразува на различни начини, нормално здраствено ...па се понатака.
Првата чакра во нашето тело Muladhara (sanskrt: mula i adhara), која всашност значи корен и основа на целиот енегетски систем на нашето тело, во неа се превзема и преаботува цела енергија, циркулација од земата и природата.
Како што се гледа на фотографијата е сместена во долниот дел на кичмата, инаку е со енергија на црвена боја, нејзиниот елемент е земајта па затоа и преставува стабилност.Делува на надбубрежната жлезда лачи кортизон и адреналин.
Влиае на отпорноста на стрес и  и осетливоста на алергииите..
.Црвентаа боја преставува сила животна енергија снага и страст, елемент е земјата a, планета е Меркур..





Позитивни духовни аспекти се : животната енергија, волјата снагата, издржливоста, поврзаноста со земајта , исконската доверба и истрајност .
Негативните духовни акспекти се...Егоизмот, тромоста, егзестенцијалниот страв.
А да не должам многу само да кажам дека телесни проблеми можа да ви појават бубрези црева..поради дисбаланс или блокада на истата на коските, кичмата вените, проблеми со крвниот притсок,
Душени пореметувања можат да  се појави депресија, недоволно самодоверба, страв...
за да ја подигнеме вибрацијата на оваа чакра е убаво  да се поврземе со природата  земајта да одиме боси,, играјте со децата скокајте, применувајта ја  јога, мирисајте цвекиња внесете повеќе црвена  боја за да ја потикнете и неа и енеријата.
црниот турмалин

рубинот,
корал

Кристали со кој можеме да ја потикнеме и засилиме енергијата основата  на оваа чакра се црниот обсидијан ,црниот оникс.црниот турмалин, хелиотропот, јасписот-леопардова кожа, црвениот калцит и корал, рубинот, гранатот, хематитот, димен или чаден кварц ,горскиот кристал/


уторак, 28. јун 2016.

Trudite se više nego ikad, a rezultati sve lošiji? Ova priča objašnjava u čemu je problem…



Ovo je motivaciska prica, pa vi razmislite, sta treba uraditi,u samom pitanje je i odgovor, ostavljam vam na vasu, logiku,,!!!






Jednom davno jedan se vrijedni drvosječa prijavio za posao kod drvodjelca te je bio primljen. Plaća je bila jako dobra kao i uvjeti rada i stoga je drvosječa bio odlučan biti vrlo vrijedan i ozbiljan radnik kako bi zadovoljio poslodavca i pošteno zaradio svoju plaću. Poslodavac mu je dao sjekiru i pokazao mu područje koje treba obraditi. Drvosječa odlučno krene raditi i već je prvog radnog dana uspio dokazati svoju vrijednost te je donio 18 posječenih stabala…


“Odlično”, rekao je šef, “Samo tako nastavi!”


Motiviran šefovim riječima, drvosječa se još više potrudio slijedeći dan, ali je uspio donijeti svega 15 stabala.


Treći je dan radio još napornije, ali je uspio donijeti samo 10 stabala.


Dan za danom je donosio sve manje stabala.


“Mora biti da gubim svoju snagu”, pomislio je drvosječa. Otišao je do svog šefa i ispričavao se, govoreći kako ne zna što se događa.


“Kad si zadnji put naoštrio svoju sjekiru?”, upita poslodavac.




“Naoštrio sjekiru? Nisam imao vremena za to. Bio sam prezaposlen sječenjem stabala…”


izvor..:by oazaznanja

петак, 03. јун 2016.

ETF-TEHNIKA( EТФ ТЕХНИКА)



ETF tehnika je skup tehnika koje spadaju u domen nove oblasti koja se zove energetska psihologija i bazirana je na ideji da blokirana energija u telu može da dovede do fizičkih ili čak psihičkih poremećaja. Deluje na sistem meridijana u ljudskom telu na sličan način kao i akupunktura, ali bez iglica. Upotrebljava se da se smanji stres ili bilo koju bolnu emociju koja vas je zadesila u prošlosti ili se još uvek nalazi u vašim mislima. U tehnici emocionalne slobode ne postoje lekovi ili bilo kakva druga pomagala, a veoma je laka za naučiti.


Osnovna ideja ove tehnike je da je potrebno dodirivati određene delove tela i misliti na stresnu situaciju ili na bolna sećanja.





! Ovo je metod koji dokazano smiruje emocionalno uznemirene osobe. Tehniku primenjuju i psiholozi i psihoterapeuti u svom radu.





! Pridržavajući se uputstva iz videa, možete rešiti probleme sa stresom, strahom, nesanicom, probleme sa viškom kilograma, pospešiti lečenje depresije, i još mnogo toga.


Dodatne informacije: Intezitet "tapkanja" određujete sami, odnosno, koliko vam prija. Preporuka je tapkati sa dva prsta, da biste pogodili prave tačke, a tapkate 6-7 puta po određenoj akupunkturnoj tački.


Nije neophodno strogo se držati prikazanog redosleda tačaka, ukoliko utvrdite da vam drugačije više odgovara.


Ova tehnika. primenjujem nekad vise puta na dan, nekad i ne al u kombinaciju sa meditacijom i afirma cije, deluje..probajte videcete da je istina,da nije neka laz..nesto fejk.


To sam pre prosle godine,otkrila i u pocetku nisam shvaca ozbiljno..odgledala sam tolko videja na you tubu...tako da sam znala da je u redu al trebal sam se fokusirati kad sam izgovarala reci..i tapkala.


Evo vam primer kao bi radili...Afirmacije su posebno učinkovite ako ih se kombinira s EFT tehnikom. Svaka smetnja se može otkloniti podražavanjem ključnih energetskih točaka u tijelu tapkanjem, pri čemu se izgovara neka afirmacija tipa "Iako se osjećam tako i tako, potpuno se prihvaćam (ili potpuno prihvaćam te osjećaje)" ili "Iako imam otpor prema tome ili tome, potpuno se prihvaćam i volim".






Kažiprstom i srednjim prstom lagano se lupka po površini kože na određenoj točki meridijana 7 do 10 puta i za to vrijeme se izgovaraju afirmacije koje se odnose na problem koji se tretira ili pozitivne afirmacije za programiranje (koje su to točke možete vidjeti na slici desno). Pri tome je važno obratiti pažnju na disanje, pa je dobro nekoliko puta duboko udahnuti i izdahnuti.


Evo jedna fotkica gde su akupunkturne tocke, pogledajte..







Imate i prirucnike na engleskom u PDF formatu..ako razumete al ja cu vam postirati jedan najobicniji primer s You tub, da bi lakse razumeli



Ovu teniku,koriste poznate zvijezde..


Madonna

Deepak Chopra


Jack Canfield,


Paul McKenna,


nasa


Ana Bucevic

четвртак, 26. мај 2016.

Kad budete odlucili!!!!




Kad sam bila djete secam se da sam od onda pocela grickati nokte, jako losa navika.



Moji su me zaplasivali svacime.Vodile me kod lekara, koji mi govorio da je nehigjeniski, sto je bilo i istina, da cu dobiti gliste, jesam, bilo najruzniji taj period, imala sam takve fobije da sam se budila sva oznojena u strahu, kosmare.!!! Ajme bilo jako gadno...





Vodili me kod lekara, pshiloga decjeg, dugo smo razgovarali, nisu mogli da otkriju razlog osim jedne ruzne navike.


Svi su oko mene pricali, kako je to nedostatk ljubavi.Sto se tice moje roditelje, imala sam u dovoljnoj kol icini. Pocela sam proucavati ,citati znate kruzili price od tipa da je izvesni gospodin


40-godisnji Djo Gardner umro zato sto je dobio tesku infekciju. koja je dovela do srcanog udara, to mi nije imalo smisao...al hajd, malo se zamislila.


Imalo je perioda kad sam prestajala po nekolko meseca pa ponovo, kao cura bilo me sramota pa skrivala sam ruke.


Od citanje raznih saveta i pridrzavanja s vremena na vreme pazuirala sam i bila sam jako ponosna...onda ponovo kosmar,,to je bilo kosmar za me.


Imalo je istrazivanje da :


Grickanje noktiju je česta prinudna navika kod dece i odraslih. Neki podaci govore da:
Čak 30 posto dece i 45 posto tinejdžera gricka nokte.
Gotovo polovina dece i mladih između 10 i 18 godina povremeno gricka nokte.
Adolescenti između 18 i 22 godine grickaju nokte, ali obično se oslobode ove navike do 30 godina.


Jedno istraživanje sprovedeno u Njemačkoj govori da 15 posto odraslih grickaju nokte. Nemački psiholozi su posvetili dosta pažnje baš ovoj populaciji, jer oni veruju da grickanje noktiju kod starijih predstavlja ozbiljan problem, koji ne može tako brzo da se reši, za razliku od iste pojave u mlađoj populaciji.


Htela bih da vam sve nabrojim ove savete koje sam probala.to je bilo kratkog roka...:


Savet #1: Samokontrola


Prvi korak je da upoznate sebe i svoje navike. Obratite pažnju u kojim situacijama grickate nokte i kakve su vam emocije dok to radite. Najverovatnije ćete otkriti nešto što vam može pomoći u daljem odvikavanju.


Savet #2: Zamislite da imate lepe nokte


Zamislite da imate lepe, duge i zdrave nokte. Počnite sa jednim noktom. Ako uspete sa jednim, to može biti vaš motiv da nastavite i sa ostalim noktima.


Stavite samolepljive ceduljice – podsetnike negde pred očima da vas podsete da ne prinosite ruke ustima.


Nađite fotografiju noktiju kakve želite i pored nje stavite fotografiju svojih noktiju i fazi kada su najoštećeniji - siguno ćete shvatiti da ipak ne želite da imate tako ružne nokte.


Savet #3: Nađite uzrok grickanja noktiju


Nakon što prepoznate situacije u kojima najčešće grickate nokte, probajte pronaći i razlog za to:
Ako je razlog za to trenutni stres, borite se s njim koristeći tehnike opuštanja, vežbe, više sna, manje dnevnih obaveza...
Ako je uzrok opšta napetost, pokušajte da naučite nove načine za borbu protiv teskobe, nađite nešto drugo što će vam pomoći da se smirite i lakše nosite sa svakodnevnim problemima.


Savet #4: Korak po korak


Postavite sebi prvo kratkoročne ciljeve i pokušajte da ih ostvarite. Kratkoročni ciljevi vode dugoročnim…Što se duže budete ponašali u skladu sa postavljenim ciljevima i nagrada će biti veća. Ako niste svesni u svakom trenutku da grickate nokte, zamolite neku dragu osobu da vas podseti i opomene svaki put, kako biste se zaustavili.


Brinite postupno sve više i više o svojim noktima. Pokažite napredak dragim ljudima koji će vas sigurno podsticati i dalje motivisati. Budite ponosni na ono što ste postigli.


Savet #5: Brza rešenja - lak ili krema protiv grickanja





Ovakv sam lak koristila...kratko je bilo


Možete koristiti lak za nokte ili specijalne kreme protiv grickanja. Ukus tih sredstava je gorak i neprijatan. Međutim, ako se vremenom naviknete na taj ukus i ponovo počnete da grickate nokte – zamenite to sredstvo za neko slično. Budite oprezni da ljubav prema gorkom ne prenesete i na hranu.


Devojke brzo i efikasno mogu zaštitili svoje nokte u salonima lepote - stavljanjem veštačkih noktiju.


Savet #6:Lepi i čvrsti nokti


Minerali, kalcijum i magnezijum prvenstveno utiču na izgled noktiju. Unosite ih u preporučenim dozama, bez obzira da ćete to raditi putem ishrane ili dijetetskih dodataka.


Sredstva za jačanje noktiju mogu se kupiti u apotekama. Ako barem neko vreme uspete da ih ne grizete, zaštititite svoje – nalakirajte ih sami ili posetite manikira. Sigurno će vam biti jako teško da "napadnete" lepe i sređene nokte.


Savet #7: Nađite sebi neku drugu naviku


Neki ljudi recimo vole da kuckaju prstima, a vama može biti dovoljno i da samo kontrolišete svoje dlanove ili odaberete neku kreativnu naviku, na primer crtanje.


Stiskanje antistres loptice takođe pomaže, jer je ona i namenjena tome da vas oslobodi od stresa. U trenucima slabosti, možete uposliti i usta kako biste skrenuli svoje misli na nešto drugo - na primer žvakaću gumu ili grickanje krekera.


Savet #8: Sakrijte nokte


Možete sakriti svoje nokte i tako se odupreti iskušenju. Stavite rukavice ili flastere. Na zanoktice i oštećenu kožu, nanesite kremu kako biste što pre sanirali posledice grickanja.


Savet #9: Nikada više ih ne sređujte zubima


Uvek imajte pri ruci set za nokte. Na taj način nećete pasti u iskušenje ako imate zanokticu ili zacepite nokat, ili ako iznenada pomislite da su vam nokti previše dugački.


Savet #10: Budite uporni


Grickanje noktiju je navika koja se možete osloboditi vrlo brzo. Morate biti svesni škodljivosti takve navike, morate imati strpljenja, volje i samodiscipline.


Ne zaboravite da je izgled noktiju i odraz zdravlja ljudi, što je takođe dobar argument da se prestane sa ovom ružnom naviike.


Tako da pre dve godine sam resila, da ja mogu sve sama, prosla sam tolko toga, sa ovim cu se izboriti, pocela sam da stavljam akrilne, kod kozmeticarke i tako sam rasla moje nokte.


Za divno cudo moja jaka volja. pomogla mi je nekolko puta sam dolazila u izskusenje moje vlastite nokte izgristi, bili su takni kao papiric..


Nisam..





Evo danas vec imam svoje nokte, jako sam ponosna i imam vise samopouzdanja kao osoba kao zena..lepse je, sve je glavi, al bas sve..uspela...sam...yesssss (y)





SRETNAAAA SAMMMM!!!!!



Sorrry na moj srpski, nije mi maternji pa sam se gadjala sa padezima...:)





петак, 06. новембар 2015.

Кога ке остариме..!!!

Од рано наутро станувајки , вклучувајки Тв слушаме различни животни стории, па да ни задржат внимание, маркетиншки трик црната хроника највеке  лугето ја следаат ја ставаат ко ударна вест, отвраш нет исто ти се фака...кој кого убил ,силувал, пожари земјотреси и сл...излегуваш надвор реален живот ,банки, пазар, фирми..ништо подобро...абе ај си викаш куртулил..“мозочен удар , а толку млад“...аууу...е треба да се чуваме од секојдневните стресови...и почнуеш да мрмориш во себе..одејки да ги довршиш у трчаници раб. обврски оти дома те чекаат други....и патем ,забораваш веке  дека треба да внимаваш на себе...Почнуваш повторно да.. се ушалтуваш у тој зачаран круг....и се така.....за ЖАЛ...
Секоај чест на исклучуоци...
Но, ова го сретнав точно на нет...и малку повеке се подзамислив...дека што ке си посееш, тоа ке пожнееш..но , не е така секогаш....
Некогаш и од нашите деца може многу работи да научиме пред се за човечноста...па во целост и оргинал ке напраам Копи Пасте за да го прочитате текстот кој малку е тажен но, повеке
поучен...


KADA OSTARIM (POUČNA PRIČA)  Bila jednom jedna slabašna starica koja je, kada je njen voljeni muž umro, otišla da živi sa sinom, snahom i unukom. Svakog dana njen vid i sluh su se pogoršavali. Ponekad su se njene ruke toliko tresle da bi se grašak iz njenog tanjiraotkotrljao na pod, a supa iscurila iz šolje. Sin i snaha nisu mogli da joj pomognu, ali ih je nervirao nered koji je pravila.I jednog dana su rekli – što je mnogo, mnogo je, pa su za nju postavili mali sto u ćošku pored ormara za metlei dali joj da tamo sama jede sve obroke.Za vrijeme jela, ona bi ih gledala sa drugog kraja sobe, očiju punih suza, ali oni teško da su razgovarali sa njom, osimšto bi je grdili kad bi joj ispala kašika ili viljuška. Jedne večeri, upravo prije večere, mala djevojčica je sjedila na podu igrajući se sa kockama. "Šta to praviš? - upitao ju je otac ozbiljno. "Pravim mali sto za tebe i mamu" - odgovorila je, "Tako da možete sami da jedete u ćošku kada ja budem velika." Otac i majka su zanijemili i to je izgledalo kao da traje cijelu vječnost. A onda su počeli da plaču.U tom trenutku su postali svjesni onoga što su uradili i tuge koju su prouzrokovali. Te večeri vratili su staricu nanjeno pravo mjesto za velikim stolom i od tog dana ona je uvijek jela sa njima. A kad bi komadić hrane pao na sto ilibi viljuška zalutala na pod, izgledalo je da više niko ne mari za to.
Ekskluziva(prevzemeno)