петак, 3. јун 2016.

ETF-TEHNIKA( EТФ ТЕХНИКА)



ETF tehnika je skup tehnika koje spadaju u domen nove oblasti koja se zove energetska psihologija i bazirana je na ideji da blokirana energija u telu može da dovede do fizičkih ili čak psihičkih poremećaja. Deluje na sistem meridijana u ljudskom telu na sličan način kao i akupunktura, ali bez iglica. Upotrebljava se da se smanji stres ili bilo koju bolnu emociju koja vas je zadesila u prošlosti ili se još uvek nalazi u vašim mislima. U tehnici emocionalne slobode ne postoje lekovi ili bilo kakva druga pomagala, a veoma je laka za naučiti.


Osnovna ideja ove tehnike je da je potrebno dodirivati određene delove tela i misliti na stresnu situaciju ili na bolna sećanja.

Ovo je metod koji dokazano smiruje emocionalno uznemirene osobe. Tehniku primenjuju i psiholozi i psihoterapeuti u svom radu.

 Pridržavajući se uputstva iz videa, možete rešiti probleme sa stresom, strahom, nesanicom, probleme sa viškom kilograma, pospešiti lečenje depresije, i još mnogo toga.
Dodatne informacije: Intezitet "tapkanja" određujete sami, odnosno, koliko vam prija. Preporuka je tapkati sa dva prsta, da biste pogodili prave tačke, a tapkate 6-7 puta po određenoj akupunkturnoj tački.

Nije neophodno strogo se držati prikazanog redosleda tačaka, ukoliko utvrdite da vam drugačije više odgovara.
Ova tehnika. primenjujem nekad vise puta na dan, nekad i ne al u kombinaciju sa meditacijom i afirma cije, deluje..probajte videcete da je istina,da nije neka laz..nesto fejk.

To sam pre prosle godine,otkrila i u pocetku nisam shvaca ozbiljno..odgledala sam tolko videja na you tubu...tako da sam znala da je u redu al trebal sam se fokusirati kad sam izgovarala reci..i tapkala.

Evo vam primer kao bi radili...Afirmacije su posebno učinkovite ako ih se kombinira s EFT tehnikom. Svaka smetnja se može otkloniti podražavanjem ključnih energetskih točaka u tijelu tapkanjem, pri čemu se izgovara neka afirmacija tipa "Iako se osjećam tako i tako, potpuno se prihvaćam (ili potpuno prihvaćam te osjećaje)" ili "Iako imam otpor prema tome ili tome, potpuno se prihvaćam i volim".

Kažiprstom i srednjim prstom lagano se lupka po površini kože na određenoj točki meridijana 7 do 10 puta i za to vrijeme se izgovaraju afirmacije koje se odnose na problem koji se tretira ili pozitivne afirmacije za programiranje (koje su to točke možete vidjeti na slici desno). Pri tome je važno obratiti pažnju na disanje, pa je dobro nekoliko puta duboko udahnuti i izdahnuti.
Evo jedna fotkica gde su akupunkturne tocke, pogledajte..



Imate i prirucnike na engleskom u PDF formatu..ako razumete al ja cu vam postirati jedan najobicniji primer s You tube, da bi lakse razumeli



Ovu teniku,koriste poznate zvijezde..


Madonna

Deepak Chopra


Jack Canfield,


Paul McKenna,


nasa


Ana Bucevic

1 коментар: